21/1/16

Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί και μανιτάρια
Δαναη Σημαντηρακη21/1/16 0 σχόλια

Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων! Είναι η κατάλληλη συνταγή όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι (γιορτές, γενέθλια) και θέλετε να φτιάξετε ένα χορταστικό γεύμα που να ψήνεται εύκολα. Ιδανικά μια παγωμένη μπύρα είναι ότι πρέπει για να τη σερβίρετε μαζί με το σουφλέ!

Υλικά

Ένα πακέτο ψωμί του τοστ

12-15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει

8-9 φέτες  μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια

10 φέτες  τυρί τοστ

400 γρ τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας (μετσοβόνε, προβολόνε και ένταμ)

200 γρ. μανιτάρια

500 γρ. κρέμα γάλακτος

Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
    Βάζετε τα μανιτάρια να βράσουν και αφού βγάλουν τον αφρό τους τα σουρώνετε.
    Μετράτε πόσες φέτες ψωμί τοστ χρειάζονται για να καλυφθεί όλο το ταψί σε δύο στρώσεις (σε ένα κανονικό πυρέξ χωράνε 6 σε κάθε στρώση δηλαδή σύνολο 12) και κόβετε τις κόρες γιατί ξεραίνονται στο ψήσιμο.
    Βουτυρώνετε λίγο το πυρέξ και απλώνετε την πρώτη στρώση από τα ψωμάκια.
    Στην συνέχεια στρώνετε τις μισές φέτες ζαμπόν,  τις μισές φέτες τυρί, τα μισά μανιτάρια, έπειτα στρώνετε τις μισές φέτες μπέικον.
    Στη δεύτερη στρώση από τα ψωμάκια απλώνετε  τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζετε με τα τριμμένα τυριά.
    Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να πάει παντού.
    Βάζετε στο φούρνο το πυρέξ για 20 λεπτά περίπου.
    Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις το τυρί γίνει κρούστα και ροδίσει.

http://www.flowmagazine.gr/article/view/soufle_me_allantika_turia_kai_manitaria/category/quality_of_life

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου