17/8/14

Φαρφάλες με κοτόπουλο- έτοιμες σε 15’
Δαναη Σημαντηρακη17/8/14 0 σχόλια

Υλικά

    350 γραμμάρια φαρφάλες
    300 γραμμάρια τουφίτσες από μπρόκολο
    1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
    3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα κομμένα σε μπουκίτσες
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
    Χυμό από ένα μεγάλο ή δύο μικρά πορτοκάλια
    25 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο

Tip: Αντί για φιογκάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό.

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τρία λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίξτε μέσα το μπρόκολο και συνεχίστε το μαγείρεμα.

Όσο μαγειρεύετε τα μακαρόνια, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok. Ρίξτε το κοτόπουλο και τηγανίστε το, για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Τα δύο τελευταία λεπτά του τηγανίσματος ρίξτε μέσα και το λιωμένο σκόρδο.

Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τον χυμό του πορτοκαλιού σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε με το μίγμα το κοτόπουλο και συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη. Σουρώστε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο, αλλά κρατήστε τρεις κουταλιές της σούπας από το νερό.

Ρίξτε και τα ζυμαρικά μέσα στο κοτόπουλο, προσθέστε το νερό που έχετε κρατήσει και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

http://lifepositive.gr/sintages/farfales-kotopoulo-etoimes-15-lepta/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου