10/7/14

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο
Δαναη Σημαντηρακη10/7/14 0 σχόλια

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό που μας έρχεται από τη Χίο.

Υλικά

    4 µελιτζάνες µακρόστενες
    4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
    3-4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
    ½ κιλό ντοµάτες
    1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
    1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο



Μερίδες : 4
    Χρόνος προετοιμασίας : 10m
    Χρόνος ψησίματος : 35m
    Έτοιμο σε : 45m



Διαδικασία
Βήμα 1

Κόβετε πρώτα τις µελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 4εκ. Ξεφλουδίζετε τις ντοµάτες και τις πολτοποιείτε στο µπλέντερ.
Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε τον πολτό ντοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.
Βήμα 3

Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.
Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό περίπου για 20 λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο.

http://www.olivemagazine.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου