14/7/14

Συνταγή για πένες καρμπονάρα όπως την κάνει ο Τζέιμι Ολιβερ
Δαναη Σημαντηρακη14/7/14 0 σχόλια

Δεν υπάρχει δυσκολότερο πιάτο από την καρμπονάρα. Ακόμη και σε καλά εστιατόρια παραγγέλνεις καρμπονάρα και σου'ρχεται ένας σωρός μακαρονιών που πλέουν σε λευκή ή υποκίτρινη σάλτσα. Δεν είναι μακαρόνια. Είναι αποτυχημένη συνταγή κρυμμένη πίσω από κρέμα γάλακτος, αυτό το άθλιο άλλοθι των κακών σεφ.

Είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τη συνταγή του μεγάλου βρετανού σεφ Τζέιμι Ολιβερ. Το κακό στην περίπτωσή του είναι ότι χρυησμοποιεί τσορίθο, ένα ισπανικό λουκάνικο, το οποίο δεν βρίσκεται εύκολα στην Ελλάδα. Το καλό, τι λέω, το υπέροχο με τον Ολιβερ είναι ότι για την καρμπονάρα του δεν χρησιμοποιεί κρέμα γάλακτος. Είναι θεός ο Αγγλος, βάζει γιαούρτι για να φτιάξει την κρέμα!

Δοκιμάστε την με κάποιο καπνιστό ζαμπόν ποιότητας και καλή τύχη!

Υλικά



    320 γρ. πένες
    70 γρ. λουκάνικο τσορίθο
    ½ ή 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά
    2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
    ελαιόλαδο
    4 σκελίδες σκόρδο
    1 μεγάλο αυγό
    ½ λεμόνι
    2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι άπαχο

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά • Καυτό νερό στο βραστήρα • Μεγάλο τηγάνι, μέτρια φωτιά • Μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, δυνατή φωτιά

Εκτέλεση


    Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με βραστό αλατισμένο νερό, τοποθετούμε το καπάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το τσορίθο και την καυτερή πιπεριά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα φύλλα δεντρολίβανου και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και 1 πρέζα πιπέρι.
    Λιώνουμε μέσα το αξεφλούδιστο σκόρδο με τον πολτοποιητή και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.
    Σε μπολ, χτυπάμε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το υπόλοιπο τυρί, ψιλοτριμμένο.
    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη 1 κούπα βραστό νερό στο οποίο έβρασαν.
    Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το τσορίθο.
    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αναμειγνύουμε πολύ καλά τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα.
    Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με 1 κουταλιά από το νερό όπου βράσαμε τις πένες και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Πιστέψτε με, είναι η καλύτερη συνταγή καρμπονάρας που έχει εφευρεθεί ως σήμερα.


Πηγή: Συνταγή για πένες καρμπονάρα όπως την κάνει ο Τζέιμι Ολιβερ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/125041#ixzz36ki41QU0

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου