23/6/14

Τάρτα μπριάμ
Δαναη Σημαντηρακη23/6/14 0 σχόλια

    Μερίδες : 6
    Χρόνος προετοιμασίας : 30m
    Χρόνος ψησίματος : 60m
    Έτοιμο σε : 1:30 h

Μια αλλιώτικη τάρτα με βάση από πατάτες και γέμιση από πληθώρα λαχανικών.


Υλικά

    2 κολοκυθάκια, σε κύβους
    400γρ. πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
    3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη), σε κύβους
    1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
    2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
    1 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, βρασμένα
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    1 κουτ. σούπας ξίδι
    2 ντομάτες σφιχτές και ώριμες, σε κύβους
    1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
    ελαιόλαδο
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ρίγανη
    θυμάρι
    αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη βάση της τάρτας σας
Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύπτετε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 22εκ. με αποσπώμενο στεφάνι. Την αλείφετε με ελαιόλαδο και σκεπάζετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις ροδέλες της πατάτας. Αλείφετε τις πατάτες με το αβγό, βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά.

Φτιάχνετε την τάρτα
Βήμα 1

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζετε με θυμάρι, ρίγανη και αλατοπίπερο και σοτάρετε για άλλα 5-7 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη με το ξίδι και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2

Ρίχνετε το μπριάμ πάνω στη βάση τάρτας από πατάτες, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200°C για 15 λεπτά.
Βήμα 3

Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

 Tip: Αν θέλετε, μπορείτε εναλλακτικά να πασπαλίσετε στην τάρτα σκληρά ή μαλακά τυριά της επιλογής σας, τριμμένα ή κομμένα σε κύβους.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BC-2/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου