18/6/14

Ο σωστός τρόπος για να απλώσεις τα ρούχα σου
Παιδί και ανάπτυξη18/6/14 0 σχόλια

Και επειδή ως γνωστόν, για τα πάντα ισχύει το γνωστό ρητό: "Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο", θυμήσου ότι μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη ακόμη και με το άπλωμα της μπουγάδας. Και εξηγούμε.

Υπάρχει σωστός τρόπος για να απλώσεις τα ρούχα; Θα αναρωτηθείς. Κι όμως υπάρχει. Δεν είναι πολύ δύσκολο. Αρκεί να σκεφτείς ότι το βασικό σου μέλημα είναι να το κάνεις με τέτοιον τρόπο ώστε να σου είναι πιο εύκολο το... σιδέρωμα!

Βασική αρχή είναι να τινάζεις και να τεντώνεις όλα τα ρούχα πριν τα κρεμάσεις. Ξεφορτώσου όση περισσότερη "τσαλάκα" μπορείς πριν φτάσεις στη σανίδα σιδερώματος.

Η λεπτομέρεια στη μασχάλη
Ο πιο σωστός τρόπος να απλώνεις τις μπλούζες είναι σχεδόν στη μέση, έτσι ώστε το μανταλάκι να μπαίνει κάτω από τη μασχάλη. Δεν θα φαίνεται ποτέ σημάδι.

Ο ήλιος δεν κάνει μόνο καλό
Βασική αρχή είναι να απλώνεις τα ρούχα από την ανάποδη. Τα μαύρα και τα άσπρα οπωσδήποτε, αλλά και τα υπόλοιπα μπορούν να ακολουθήσουν αυτό τον κανόνα αφού έτσι είσαι σίγουρη ότι όσον αφορά στα χρώματα, δεν θα έχεις καμία... απώλεια!

Φλέγον ζήτημα: πουκάμισα
Η καλύτερη λύση είναι να τα τινάξεις καλά, να τα στρώσεις όσο μπορείς και να τα κρεμάσεις σε κρεμάστρες μέχρι να στεγνώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, φρόντισε μόνο οι κρεμάστρες ένα είναι μεγάλες και να πιάνουν όλο τον ώμο γιατί αλλιώς θα χαλάσουν.

* Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα και πρέπει να κρεμάσεις στο σύρμα, τότε άπλωσέ τα από τον γιακά, αφού πρώτα τινάξεις φυσικά τα πολλά υγρά.

* Μένοντας στο ίδιο θέμα, εναλλακτικά -και εφόσον έχεις χώρο στο μπαλκόνι- μπορείς να προμηθευτείς μια κρεμάστρα τύπου "Π" σαν αυτές που έχουν στα καταστήματα ρούχων για να συγκεντρώνουν τα ρούχα στα δοκιμαστήρια. Εκεί, μπορεί να απλώνεις τα πουκάμισα που θα έχεις βάλει να στεγνώνουν στην κρεμάστρα. Για σκέψου το!

Υ.Γ.: Μελέτησε καλά τα προγράμματα πλυντηρίου. Εκεί που έχεις επιλογή στροφών ζύγισε καλά τα εξής: Οι περισσότερες στροφές παίρνουν τα περισσότερα νερά από τα ρούχα κάνοντάς τα να στεγνώσουν πιο γρήγορα, όμως τα τσαλακώνουν περισσότερο. Στο χέρι σου είναι...

Καλή επιτυχία!

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=17400&subid=2&pubid=128778717

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου