9/5/14

Παγωτό μανταρίνι
Δαναη Σημαντηρακη9/5/14 0 σχόλια

Συστατικά

Υλικά για 6 άτομα

    7 μανταρίνια ή μεγάλες κλημεντίνες
    Χυμό 1 λεμονιού
    6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    1 σφηνάκι λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Κόβουμε στα 6 από ένα καπάκι στην κορυφή. Αδειάζουμε από αυτή την τρύπα τα μανταρίνια προσεχτικά για να μην τραυματίσουμε τις φλούδες. Τις βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε από τη σάρκα, αν υπάρχουν, τα κουκούτσια. Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με ολόκληρο το έβδομο μανταρίνι (φλούδα και σάρκα).

Μεταφέρουμε στο μίξερ τον πολτό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν έχουμε παγωτιέρα, φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν όχι, βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ μεταλλικό δοχείο παγωτού και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη.

Όταν αρχίσει να πήζει το παγωτό στις άκρες, μετά από 45 λεπτά, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε δυνατά με σπάτουλα ή αβγοδάρτη ή το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Αυτό καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά και για 2-3 ώρες. Όταν πήξει το παγωτό, γεμίζουμε τις φλούδες-κούπες μανταρινιών, τις σκεπάζουμε με το καπάκι και τα διατηρούμε στην κατάψυξη, μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.

Tip Η ζάχαρη καθώς και το αλκοόλ βοηθούν το παγωτό να έχει πιο βελούδινη υφή και να μην κρυσταλλώνει.

Από τη Σιμόνη Καφίρη

http://www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/pagoto_mantarini

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου