23/4/14

Μετά το γιορτινό τραπέζι
Δαναη Σημαντηρακη23/4/14 0 σχόλια

Κάθε χρόνο μετά τις γιορτές - και τώρα μιλάμε για το Πάσχα- βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σωρό φαγητά που περίσσεψαν, αλλά και «γεμάτοι» επειδή ξεφύγαμε από το διατροφικό μας μέτρο κι από τις τύψεις γιατί το επιτρέψαμε να συμβεί. Όσο μας καταλαμβάνουν αυτού του είδους οι σκέψεις μας φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να διαχειριστούμε τα υπολείμματα της γιορτής που περιμένουν στο ψυγείο μας. Υπάρχουν όμως δεκάδες λύσεις να αξιοποιήσει κανείς το αρνί που περίσσεψε, τα αβγά που δεν φαγώθηκαν, μέχρι και τις σαλάτες ή όλα εκείνα τα τσουρέκια... Οι συνταγές που ακολουθούν δεν προορίζονται απαραίτητα για την επόμενη μέρα του Πάσχα. Μπορούμε άνετα να κρατήσουμε το αρνί στο ψυγείο και να το «επεξεργαστούμε» κάποιες μέρες μετά.

Ρολό κιμά με αβγά
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=5736


Πράσινη αβγοσαλάτα
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=5737

Το πασχαλινό αρνάκι σε σάλτσα ντομάτας
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=5738

Τάρτα με αρνάκι, μυζήθρα και λιαστές ντομάτες
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=5739

http://www.athinorama.gr/umami/choices/default.aspx?id=5740&sec=Umamifood


Αβγά mimosa με ζαμπόν
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4955

Σαλάτα Νισουάζ με τόνο
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4956

Αβγά με σπανάκι ω γκρατέν
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4957

Βραστά αβγά με πέστο από σπανάκι
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4958

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4959

http://www.athinorama.gr/umami/choices/default.aspx?id=4960&sec=Umamifood

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου