18/3/16

Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο
Δαναη Σημαντηρακη18/3/16 0 σχόλια

υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
75 ml Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
150 ml ούζο
250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)
750 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.
    Συμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές, και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
    Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Σερβίρει 6 άτομα   


http://www.minervahorio.gr/el/recipe/soupies-rizi-ntomata-ke-ouzo-2/?utm_source=%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C&utm_campaign=c1fc245d53-_nistisimes_sintages_2014&utm_medium=email&utm_term=0_a6e943d13d-c1fc245d53-77317013

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου