18/10/13

Κολοκυθάκια "σοφρίτο" με λουκάνικο
Δαναη Σημαντηρακη18/10/13 0 σχόλια

Υλικά για 2 άτομα

5 μικρά κολοκύθια σε φέτες ή ροδέλες μέτριου πάχους
200γρ κιμά από λουκάνικο χωριάτικο(μόνο το εσωτερικό) 
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml μηλόξυδο ή λευκό βαλσάμικο
100ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο κατ’επιλογή
80γρ βούτυρο
Ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Mόλις τα γυρίσουμε προσθέτουμε το λουκάνικο & το σκόρδο.

Όταν ψηθούν, σβήνουμε με το ξύδι και το ζωμό.

Αρωματίζουμε με τα μυρωδικά και δένουμε τη σάλτσα με κρύο βούτυρο.

http://www.news.gr/gefseis/grhgores-syntages/article/97267/kolokythakia-sofrito-me-loykaniko.html

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου