14/10/13

Σπιτικός Γύρος στη Λαδόκολλα
Δαναη Σημαντηρακη14/10/13 0 σχόλια

    Servings : 4
    Χρόνος προετοιμασίας : 50m
    Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

    700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
    αλάτι, πιπέρι
    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    χυμός από 1 λεμόνι
    λίγο πιπέρι καγιέν
    1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
    ρίγανη
    προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για γύρο

Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1

Πλένουμε την τηγανιά καλά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε να στραγγίσει. Αν θέλουμε την πατάμε λίγο με το ειδικό εργαλείο για σνίτσελ.
Βήμα2

Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο, το μείγμα για γύρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας (αφού φορέσουμε γάντια)
Βήμα3

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.
Βήμα4

Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.
Βήμα5

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Βήμα6

Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς.

http://www.sintagesgiagias.info/sintagi/blog-post_7-html/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου