8/9/13

Φασολάκια γιαχνί με δυόσμο και λιαστή ντομάτα
Δαναη Σημαντηρακη8/9/13 0 σχόλια

Υλικά για 4 - 6 μερίδες

    1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, λιωμένες, ψιλοκομμένες
    1 κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
    1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
    Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1 κ.σ. ξύδι balsamico


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες σε μπολ και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Τις αφήνουμε για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ζουμί τους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασολάκια για περίπου 1 ώρα, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.


http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/36793.htm

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου