14/8/13

Γλυκά ψωμάκια με παπαρουνόσπορο
Δαναη Σημαντηρακη14/8/13 0 σχόλια

Υλικά
Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια μέλι
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
200 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 πορτοκάλια χυμό
1 φλιτζάνι κονιάκ
2 κουταλιές σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλα
2 κουταλιές σόδα
Μισό κουταλάκι πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αμυγδαλόψιχα
1/2 φλιτζάνι παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τα αυγά λίγο χτυπημένα.
Ρίχνουμε το μέλι σε μια κατσαρολίτσα να λιώσει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Μετά το προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε 5 φραντζολάκια. Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με λαδόκολλα και φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ψήνουμε για 75 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.

http://www.sidagi.gr/section/zumes/content/gluka-psomakia-me-paparounosporo

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου