11/8/13

Φρεσκάρετε τα ξύλινα έπιπλα κήπου
Παιδί και ανάπτυξη11/8/13 0 σχόλια

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από μασίφ ξύλο μπορεί να διατηρούνται σε άψογη κατάσταση - από καλοκαίρι σε καλοκαίρι - απλά ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα.

1. Στρώστε μία στερεή επιφάνεια με εφημερίδες, για να μπορέσετε να δουλέψετε με άνεση.

2.Τρίψτε καλά την επιφάνεια του επίπλου που θέλετε να βάψετε, με τριβείο για καλύτερο αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας λεπτό γυαλόχαρτο.

3. Απομακρύνετε εντελώς το προηγούμενο στρώμα μπογιάς, βερνικιού ή λούστρου έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει απόλυτα λεία.

4. Αφού ολοκληρώσετε το τρίψιμο  καθαρίστε κάθε ίχνος σκόνης.

5. Περάστε με πινέλο ή ρολό ένα χέρι βελατούρα, που θα κάνει την επιφάνεια ακόμα πιο ομοιόμορφη και έτοιμη να εφαρμόσετε την μπογιά.

6. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς και ξανατρίψτε απαλά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο.

7. Βάψτε ολόκληρο το έπιπλο με οικολογικά – υδατοδιαλυτά βερνίκια εξωτερικής χρήσης, ώστε να έχει την υφή και την μορφή που θέλετε.


Extra tips

 -Προμηθευτείτε τα ειδικά προϊόντα με εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο που θα προσφέρουν επιπλέον προστασία στα καινούργια έπιπλα σας

 -Αν πλένετε την  βεράντα σας ή τον κήπο με λάστιχο φροντίστε να μην πέφτει νερό πάνω στα έπιπλα.

 -Φροντίστε, ειδικά τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, να τα τοποθετείτε σε σκιερό σημείο καθώς ο δυνατός ήλιος τα φθείρει.

 -Αν ο σκελετός τους είναι συναρμολογημένος αποφύγετε να τα σέρνετε καθώς είναι πολύ πιθανό να χαλαρώσουν οι ενώσεις και ο σκελετός να παραμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.  


Ευχαριστούμε την εταιρεία Domogroup για τις πληροφορίες

http://www.tovima.gr/vimadeco/garden/article/?aid=521548
In Category : ,

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου