8/5/14

Παγωτό λάιμ-μάνγκο με κραμπλ μπισκότου
Δαναη Σημαντηρακη8/5/14 0 σχόλια

Υλικά

    Για το παγωτό:
    γάλα ζαχαρούχο - 1 1/4 φλιτζανιού
    γάλα - 1 1/2 φλιτζάνι (ή γάλα καρύδας)
    λάιμ - 1 φλιτζάνι, χυμός
    λάιμ - 1 κ.γ. , ξύσμα
    Για το κραμπλ:
    μπισκότο - 1/2 φλιτζάνι, τριμμένα digestive
    ζάχαρη - 2 κ.γ., κρυσταλλική
    βούτυρο - 2 κ.σ., λιωμένο
    Για την επικάλυψη μάνγκο:
    μάνγκο - 1/2 φλιτζάνι, φρέσκο, κομμένο σε κύβους
    ζάχαρη - 1-2 κ.σ., κρυσταλλική (ανάλογα με το πόσο ώριμο είναι το μάνγκο)
    νερό - 1 κ.σ.

Εκτέλεση

Author: GrandbabyCakes

Για το παγωτό:
Βάζουμε σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και χτυπάμε με το σύρμα.

Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για την επικάλυψη μάνγκο:
Όσο γίνεται το παγωτό μας, βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας λείος πουρές.

Για το κραμπλ:
Σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό μας, σε ένα δοχείο που να αντέχει στην κατάψυξη βάζουμε με τη σειρά: μία στρώση παγωτό, μία στρώση κραμπλ, άλλη μία στρώση παγωτό και τέλος τα μάνγκο.

Διατηρούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Η συμβουλή του αρκουδιού:

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να αντέχει στην κατάψυξη (μία μακρόστενη φόρμα για κέικ είναι τέλεια), καταψύχουμε για 1 ώρα μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν τα τοιχώματα, βγάζουμε και χτυπάμε με το σύρμα χειρός ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές. Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.
Το αποτέλεσμα στην υφή δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της παγωτομηχανής, αλλά γευστικά θα είναι εξίσου νόστιμο!

http://www.toarkoudi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου