1/7/13

Αφράτα και γρήγορα κουλούρια Θεσσαλονίκης
Δαναη Σημαντηρακη1/7/13 0 σχόλια

Τι χρειαζόμαστε:

    1 κιλό αλεύρι Robin Hood
    500 γραμμάρια χλιαρό νερό
    30 γραμμάρια αλάτι
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    2 φακελάκια ξηρή μαγιά
    100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
    1 κουταλιά ταχίνι
    300 γραμμάρια σουσάμι

Πώς το κάνουμε:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
    Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
    Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
    Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι
    Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια
    Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
    Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
    Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς

Λίγα μυστικά ακόμα

Αμέσως μόλις βγουν και αφού κρυώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και να τα καταψύξουμε. Μια ώρα πριν τα φάμε τα αποψύχουμε και είναι σαν φρέσκα.

Την συνταγή την βρήκα απο περιήγηση στο Google και ευχαριστώ όποιον την πρόσθεσε γιατί είναι υπέροχη!!!

Διαβάστε περισότερο: Αφράτα και γρήγορα κουλούρια Θεσσαλονίκης http://www.sintagespareas.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου