28/6/13

Kερασάδα
Δαναη Σημαντηρακη28/6/13 0 σχόλια

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

    Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά.
    Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα στίβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να βγει όλος ο χυμός τους.
    Μετά τα σουρώνουμε και βάζουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
    Συμπληρώνουμε νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το σιρόπι να δέσει.
    Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.
    Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε επάνω την κατσαρόλα.
    Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
    Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε την κερασάδα μας σε μπουκάλια.
    Κλείνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
    Κάθε ποτήρι χρειάζεται 2-3 δάχτυλα χυμού.
    Συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό ή άνθρακούχο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    1 κιλό κεράσια (ώριμα)
    1 κιλό ζάχαρη
    1/2 λεμόνι (χυμό)
    ανθρακούχο νερό (προαιρετικά)

http://www.lovecooking.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου