19/5/13

Το olive προτείνει: Μια κατακόκκινη και αποτοξινωτική σαλάτα
Δαναη Σημαντηρακη19/5/13 0 σχόλια

Μια ασυνήθιστη σαλάτα, νόστιμη και αποτοξινωτική, που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του παντζαριού και του καρότου με τη δροσιά του ξινόμηλου και την τραγανή υφή του καρυδιού.

Υλικά για 6 άτομα:
5 παντζάρια  μέτρια, ωμά και ξεφλουδισμένα
5 καρότα ξεφλουδισμένα
1 ξινόμηλο  καθαρισμένο
½ φλιτζάνι καρύδια  χοντροτριμμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

 Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Σ’ ένα  μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε  για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα.

Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

http://www.protothema.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου