20/5/13

Στρούντελ κολοκύθας
Δαναη Σημαντηρακη20/5/13 0 σχόλια

Η κανέλα δεν ταιριάζει µόνο µε το µήλο και αυτό είναι ένα γλυκό που το αποδεικνύει περίτρανα. Απλό στην εκτέλεσή του, όσο και χορταστικό, είναι καλύτερο όταν σερβίρεται την ηµέρα που φτιάχνεται.
Tips: Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε έναν μεγάλο και τρεις μικρούς κορμούς. Αντί της κολοκύθας χρησιμοποιήστε μήλα Γκόλντεν.

Υλικά  (για 2 κορµούς ή 10 άτοµα)

     8 φύλλα κρούστας
    50 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωµένο
    300 γρ. γλυκιά κολοκύθα, κοµµένη σε κύβους
    160 γρ. καστανή ζάχαρη
    15 γρ. κανέλα, σε σκόνη
    50 γρ. ξανθές σταφίδες
    100 γρ. καρύδια, χονδροτριµµένα
    (περίπου 100 γρ.) ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

Απλώνουµε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα βουτυρώνουµε ένα ένα. Τα τοποθετούµε το ένα επάνω στο άλλο ανά 4. Σε µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα υπόλοιπα υλικά µαζί.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουµε τη µισή γέµιση κατά µήκος της µεγάλης πλευράς του ενός τετραπλού φύλλου, αφήνοντας ωστόσο κάποιο περιθώριο, και ρολάρουµε, ώστε να σχηµατίσουµε έναν κορµό. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε το άλλο τετραπλό φύλλο και την υπόλοιπη γέµιση. Τοποθετούµε τους κορµούς σε ταψί, που έχουµε προηγουµένως στρώσει µε αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουµε µέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα. Αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.

http://www.tovima.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου