20/3/13

Spring rolls λαχανικών
Δαναη Σημαντηρακη20/3/13 0 σχόλια

Υλικά

Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1 φλιτζάνι noodles
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι
αλάτι για γεύση
450 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο

Για το γυάλισμα
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε βραστό νερό σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα νουντλς για να μαλακώσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Αφου μακαλώσουν τα noodles τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι μαζί και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη.

Για τα spring rolls
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά σε μπολ με το γάλα, το αυγό. Αλείφετε λίγο απ' αυτό το μείγμα ένα ταψί (36x45 εκ.).

Ανοίγετε σε μεγάλη επιφάνεια το φύλο κρούστας και το κόβετε σε κάθετε λωρίδες πάχους 4 εκ.
Με μια κουταλιά της σούπας γεμίζετε το κάθε κομμένο φύλλο με τη γέμιση λάχανου - noodles και το τυλίγεται προσεκτικά σε ρολό ενώνοντας τις δύο άκρες του προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση.
Στη συνέχεια λαδώνετε ένα ταψάκι 28 εκ. και βάζετε τα spring rolls, παίρνετε από πάνω τους με ένα πινελάκι το μείγμα του αυγού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω και κάτω. Σερβίρουμε με σόγια σως ή γιαπωνεζικη σως teriyaki.

http://www.sidagi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου