25/3/13

Cupcakes ουράνιο τόξο
Δαναη Σημαντηρακη25/3/13 0 σχόλια

Υλικά:
Για τα cupcakes (περίπου 12)
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml ηλιέλαιο
150 γρ. γιαούρτι
350 γρ. λευκή ζάχαρη
2 κ.γ απόσταγμα βανίλιας
4 αβγά
475 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ.  baking powder
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για την επικάλυψη:
5 ασπράδια αβγού
1 ? κούπες λευκή ζάχαρη
1 ½ κούπες βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κυβάκια

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα παχύ μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια και αναμειγνύουμε ξανά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.  Μοιράζουμε τη ζύμη σε τόσα μπολ όσα χρώματα θέλουμε να έχουν τα cupcakes . Προσθέτουμε τα χρώματα που θέλουμε σε κάθε μπολ, λίγο λίγο μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανακατεύοντας μέχρι να χρωματιστεί το μείγμα ομοιόμορφα.
Σε μία φόρμα για cupcakes τοποθετούμε χάρτινες θήκες. Μέσα στις θήκες τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από κάθε χρώμα μέχρι να γεμίσει στα 2/3. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τόσο, ώστε βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα μέσα σε μία μεγαλύτερη με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Θα το καταλάβουμε αν δοκιμάζοντας λίγο μείγμα στα δάχτυλα μας, δεν νιώθουμε καθόλου τους κόκκους της ζάχαρης και το μείγμα είναι λίγο παραπάνω από χλιαρό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα και να κρυώσει τελείως, περίπου 8-10 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο. Το μείγμα θα γίνει πιο ρευστό και θα αρχίσει να σπάει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει και να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αν παραμένει πολύ ρευστό τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και συνεχίζουμε μετά το ανακάτεμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes.

http://www.athinorama.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου