17/3/13

Μύδια σουβλάκι
Δαναη Σημαντηρακη17/3/13 0 σχόλια

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

    Περνάτε τα μύδια στο σουβλάκι.
    Σε ένα πιάτο βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και βάζετε μέσα τα μύδια.
    Φροντίζετε να καλύψετε τα μύδια με αλεύρι.
    Τινάζετε το περισσευούμενο αλεύρι.
    Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι, τη μπύρα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    Ανακατεύετε καλά μέχρι να φτιάξετε ένα πηχτό χυλό.
    Αν είναι πολύ υδαρής βάλτε ακόμα λίγο αλεύρι.
    Βάλτε το λάδι να κάψει.
    Βάζετε τα σουβλάκια μέσα στο χυλό και αμέσως μετά τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι.
    Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
    Σε ένα μικρό μπολ για σάλτσες ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας με το σουσάμι. Σερβίρεται τα μύδια σουβλάκι με τη σάλτσα σόγιας.

    Διάρκεια: προετοιμασία 7 λεπτά, μαγείρεμα 5 λεπτά

    20 μεγάλα μύδια μόνο το εσωτερικό καθαρισμένα
    2 κουταλιές της σούπας αλεύρι + 4 κουταλιές αλεύρι
    100 ml μπύρα
    1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    Λάδι για το τηγάνισμα
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    4 ξύλινα ή συρμάτινα σουβλάκια
    4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
    ½ κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

http://www.lovecooking.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου