28/3/13

Ζυμαρικά με πέστο δυόσμου
Δαναη Σημαντηρακη28/3/13 0 σχόλια

Λαχταριστά ζυμαρικά με μυρωδάτο πέστο δυόσμου. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον πειρασμό;
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό με χοντρό αλάτι.
    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά.
    Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
    Αλέθουμε μέχρι να φτιάξουμε έναν πουρέ και ακολούθως προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το πέστο.
    Ρίχνουμε το πέστο στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διάρκεια: Προετοιμασία 5-7 λεπτά,μαγείρεμα 20 λεπτά

    500 γραμμάρια ζυμαρικά
    2 κούπες φύλλα δυόσμου
    ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
    1/3 της κούπας αμύγδαλο αποφλοιωμένο καβουρδισμένο

Από τα βασικά υλικά

    2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
    ½ κούπα ελαιόλαδο
    Αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

http://www.lovecooking.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου