18/3/13

Χορτόπιτα με σπανάκι
Δαναη Σημαντηρακη18/3/13 0 σχόλια

      για τη ζύμη:

    1 κιλό αλεύρι
    ½ κιλό νερό
    ξύδι
    αλάτι

      για τη γέμιση:

    2 αβγά
    ½ κιλό σπανάκι
    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    αλάτι και πιπέρι
    ½ φλ. τσαγιού γάλα
    250 γρ. φέτα τριμμένη
    ηλιέλαιο

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μαλακό το ζυμάρι μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε παραπάνω νεράκι ή αλεύρι για να το φέρουμε εκεί που θέλουμε. Βλέπουμε και κάνουμε. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και προχωράμε στη γέμιση.

Απλά πράγματα: ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ' ένα μπολ μαζί με 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη γίνει η γέμισή μας νερουλή, γιατί θα βγάλει τα υγρά της στην πίτα και θα τη χαλάσει. Για να το αποφύγουμε αυτό, έχουμε στραγγίξει πολύ πολύ καλά τα χόρτα μας.

Από τη ζύμη που φτιάξαμε θα γίνουν γύρω στα 10 φύλλα. Τα ανοίγουμε ένα-ένα με τον πλάστη, απλώνουμε τη γέμιση στην άκρη τους και τα τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σαν σαλιγκάρια σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Περιμένουμε λίγο, μην κάψουμε τη γλώσσα μας, και τρατάρουμε πρώτα τον φίλο Νάσο Κουντουράκη για να τον ευχαριστήσουμε που παραχώρησε στο Νηστικό Αρκούδι τις ωραίες φωτογραφίες του!

Καλή μας όρεξη!

http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2008-02/Spinach+pie/fullstory.php?id=33767

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου