21/2/13

Το olive προτείνει: Σπιτική μερέντα
Δαναη Σημαντηρακη21/2/13 0 σχόλια

Η αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών κάθε ηλικίας, αφού είναι συχνό πλέον το φαινόμενο να αδειάζει το βαζάκι μες στη μαύρη νύχτα ο μπαμπάς και του παιδιού να μην αφήνει για την άλλη μέρα, μπορεί να γίνει και με τη δική μας σπιτική φροντίδα. Σας έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους να τη φτιάξετε, μια με σοκολάτα και μια με κακάο.

Σοκολατένια κρέμα φουντουκιού
από τη Σιμόνη Καφίρη

 Υλικά:

200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)

250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας


Ψήνετε ελαφρά στο φούρνο και αποφλοιώνετε τα φουντούκια. Για να το κάνετε, τα βάζετε σε πετσέτα μόλις κρυώσουν λίγο, κάνετε την πετσέτα πουγκί σφιχτό κι αρχίζετε να τα τρίβετε στον πάγκο σας. Ύστερα τα αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πούδρα.
 
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
   
Προσθέτετε στο μίγμα τα αλεσμένα φουντούκια και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένα βάζα που διατηρείτε στο ψυγείο.


Κρέμα φουντουκιού με κακάο

Υλικά:

50γρ. κακάο

100γρ. μέλι

50γρ. ηλιέλαιο

200γρ. φουντούκια αλεσμένα σε πούδρα

200ml κρέμα γάλακτος

50γρ. γάλα σε σκόνη


Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε μέσα το μέλι και το κακάο ανακατεύοντας με σύρμα.
   
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τα αλεσμένα φουντούκια και τη σκόνη γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα της κρέμας.
   
Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο.

http://www.protothema.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου