18/2/13

Τσίζκεϊκ "cookies 'n' cream"
Δαναη Σημαντηρακη18/2/13 0 σχόλια

υλικά
220 γρ. μπισκότα πτι μπερ
150 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (τύπου oreo)
500 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
3 αβγά πολύ φρέσκα
1 καψουλάκι βανίλιας
(φόρμα με έλασμα 20-22 εκ.)

παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο και βουτυρώνουμε τη φόρμα. Σπάμε τα μπισκότα της βάσης στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα και δουλεύουμε με κουτάλι να ενοποιηθούν. Το απλώνουμε στη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας και πιέζουμε καλά να εφαρμώσει. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη βανίλια και τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας ενδιαμέσως το μείγμα. Σπάμε χοντρά τα γεμιστά μπισκότα και τα ανακατεύουμε στην κρέμα με κουτάλι. Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ακουμπάμε τη φόρμα σε ταψάκι και ψήνουμε για 50'-1 ώρα, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να στερεοποιείται (στο κέντρο θα τρέμει ελαφρά). Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό περίπου 3 ώρες, με την πόρτα μισάνοιχτη. Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή όλη τη νύχτα) πριν το σερβίρουμε.

tips: για τη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μπισκότα σοκολάτας. Μπορούμε να γαρνίρουμε την επιφάνεια με μισά ή και ολόκληρα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας.

http://www.athinorama.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου