6/2/13

Μοσχάρι τας κεμπάπ
Δαναη Σημαντηρακη6/2/13 0 σχόλια

Υλικά
1 κ. μοσχάρι ελιά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί
3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 1/2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους πλευράς 2 εκ. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το κρέας, ανεβάζουμε τη φωτιά και το ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές.  Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί προσθέτουμε την ντομάτα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ίσα να σιγοβράζει. Ύστερα από 45 λεπτά, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν θέλουμε τη δάφνη. Μαγειρεύουμε άλλα 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Ταιριάζει με τηγανητές πατάτες και λευκό ρύζι

http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4648

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου