3/2/13

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γιαούρτι και πιπεριές φλωρίνης
Δαναη Σημαντηρακη3/2/13 0 σχόλια

Υλικά

800 - 1.000 γρ. κόντρα μπριζόλες χοιρινές, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 2,5 - 3 εκ.
4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
1 μικρή, ξερή καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη
2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ιδανικό για δείπνο. Είναι εύκολο και φτιάχνεται γρήγορα

30 λεπτά / 4 άτομα

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Στην αρχή, το κρέας θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά τις ντομάτες και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

http://total.fage.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου