27/2/13

Πολύσπορα κριτσίνια
Δαναη Σημαντηρακη27/2/13 0 σχόλια

Υλικά

Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
150 γραμμάρια φυτικό λίπος
100 γραμμάρια λευκό  κρασί αρετσίνωτο
7 γραμμάρια Αλάτι
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 γραμμάρια πιπέρι κόκκινο
100 γραμμάρια  αυγά
500 γραμμάρια  αλεύρι ολικής άλεσης
150 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
100 γραμμάρια  διάφορους σπόρους πολύσπορο
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τι μαργαρίνη, το φυτικό λίπος, το κρασί, τι παρμεζάνα, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε αρχικά στη χαμηλή ταχύτητα ανεβάζοντας ταχύτητα σταδιακά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το μαλακό αλεύρι, τους σπόρος και το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ενωθούν τα υλικά μας και τα ρίχνουμε στο κάδο ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά. Ύστερα πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μη κολλήσουν
Αλείφουμε την επιφάνεια τους με αυγό πασπαλίζουμε με σπόρους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Συνοδέψτε το με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.

http://www.sidagi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου