19/2/13

Καθαρίστε το σπίτι σας με ταχύτητα!!!
Δαναη Σημαντηρακη19/2/13 0 σχόλια

Το να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο. Χρόνος, που για μία μητέρα είναι πολύτιμος. Όταν δεν προλαβαίνετε, κάντε τα βασικά και, όταν έχετε μία ώρα ή ένα ολόκληρο απόγευμα, βάλτε πιο υψηλούς στόχους.

Καθαρίσετε την κουζίνα μέσα σε 15 λεπτά.

*Ξεκινήστε με τους πάγκους και τον νεροχύτη. Ψεκάστε με το απορρυπαντικό τον νεροχύτη και αφήστε το μέχρι να καθαρίσετε τους πάγκους. Έτσι θα μαλακώσουν τα όποια λίπη και θα σας είναι εύκολο, χωρίς τρίψιμο, και άρα πιο γρήγορο. Όταν τελειώσετε με το νεροχύτη, επιστρέψτε στους πάγκους και σκουπίστε τους μ’ένα βαμβακερό πανί.

*Σκουπίστε με ένα ηλεκτροστατικό πανί το δάπεδο. Σχεδόν με ένα πέρασμα, θα εξαφανιστούν οι σκόνες, οι τρίχες και τα ψίχουλα, που έχουν πέσει κάτω. Τελειώστε με ένα «στεγνό» σφουγγάρισμα.

*Καθαρίστε τα χερούλια του ψυγείου. Χρειάζονται δευτερόλεπτα και όμως είναι βασικό, γιατί εκεί συγκεντρώνονται εκατομμύρια μικρόβια, κάθε φορά που ανοίγεται το ψυγείο σας.

Κάνετε το υπνοδωμάτιο καινούργιο μέσα σε 15 λεπτά.

*Πάρτε μία λεκάνη και γυρίστε όλο το δωμάτιο. Ό,τι βρείτε να μην είναι στη θέση του, πετάχτε το μέσα. Μόλις αδειάσει το δωμάτιο, τοποθετήστε τα αντικείμενα εκεί όπου πρέπει.

*Με ηλεκτροστατικό φτερό περάστε όλες τις επιφάνειες, όπου μαζεύεται η σκόνη. Εάν δεν έχετε χρόνο, μην μετακινείται αντικείμενα για να κάνετε σωστό ξεσκόνισμα. Επιμείνετε στις επιφάνειες, που είναι ελεύθερες και ξεσκονίστε αυτές. Τα υπόλοιπα τη μέρα, που θα έχετε χρόνο.

*Βάλτε στη θέση τους τα μαξιλάρια και στρώστε το κρεβάτι. Άμεσα στα μάτια σας το δωμάτιο θα φαίνεται καθαρό και συγυρισμένο.

Αποκτήστε καθαρό μπάνιο σε ένα τέταρτο.

*Ξεκινήστε με τον νιπτήρα. Με ένα πανί απλώστε το καθαριστικό, που χρησιμοποιείτε.

*Επαναλάβετε στην μπανιέρα. Μην αφήσετε σε κανένα από τα δύο σημεία τις γωνίες, εκεί άλλωστε μαζεύονται οι περισσότερες βρωμιές.

*Σειρά έχει ο καθρέπτης. Ένα καθαριστικό για τζάμια και ένα πανί είναι αρκετά, ενώ δεν απαιτείται χρόνος.

Μην ξεχνάτε ότι αυτές τις αγγαρείες δεν είναι απαραίτητο να τις κάνετε το ίδιο απόγευμα. Μοιράστε τον χρόνο σας και κάνετε σωστό προγραμματισμό. Εάν έχετε παιδί σε ηλικία, που μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες-εντολές, ζητήστε του να σας βοηθήσει. Και θα περνά την ώρα του ευχάριστα, χωρίς να γκρινιάζει, και υπάρχουν πράγματα, που μπορεί να κάνει και να σας βοηθήσει ουσιαστικά.

http://mother.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου