29/1/13

Φάβα
Δαναη Σημαντηρακη29/1/13 0 σχόλια

Υλικά
500 γρ. φάβα
1 1/5 lit. νερό
2 ξερά κρεμμύδια
Ελαιόλαδο, αλάτι, λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε τη φάβα και την αφήνουμε να στραγγίσει. Τη ρίχνουμε σε κρύο νερό και μόλις πάρει βράση, την ξαφρίζουμε καλά. Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι και το μισό του άλλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 1 ώρα, προσθέτουμε 1 φουσκωτό κουταλάκι αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 45 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα και πάντα σε χαμηλή φωτιά, διότι κολλάει πολύ εύκολα  και πιτσιλάει πολύ. Όταν ξεκολλάει από την κατσαρόλα, είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε να είναι σαν κρέμα, μπορούμε να την περάσουμε και από το μπλέντερ. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με το υπόλοιπο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο, ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

http://www.athinorama.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου