20/1/13

Εύκολη μινεστρόνε του χειμώνα
Δαναη Σημαντηρακη20/1/13 0 σχόλια

Η σούπα «τουρλού» των Ιταλών σε μια εύκολη εκδοχή, χωρίς φασόλια.

Υλικά
    1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο μούλτι (δεν χρειάζεται να λιώσουν)
    2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε κυβάκια
    2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε κυβάκια
    1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
    200 γρ. κορφές κουκουπιδιού
    200 γρ. κορφές μπρόκολου
    1 κλωνάρι σέλερι, σε φετάκια
    200 ml ελαιόλαδο
    περίπου 750 ml-1 λίτρο νερό ζεστό
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 20΄

Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν (δες πώς τα φτιάχνουμε εδώ).

Συμβουλές

    Στη σούπα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο την άνοιξη), σπανάκι ή άλλα χόρτα, κολοκυθάκι (στην εποχή του) κ.λπ.

    Μια πιο κλασική (και πιο χρονοβόρα) εκδοχή της σούπας περιλαμβάνει ψιλά φασόλια: τα μουλιάζουμε για ένα 8ωρο, τα βράζουμε και όταν είναι μαλακά (να μην έχουν λιώσει) βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφού όμως τα σοτάρουμε ελαφρώς. Επίσης, αντί για πατάτες βάζουμε κάποιο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας μόνο που το βάζουμε στη σούπα τα τελευταία λεπτά, όση ώρα θέλει να γίνει.

http://www.gastronomos.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου