13/1/13

Δίπλες
Δαναη Σημαντηρακη13/1/13 0 σχόλια

Υλικά (για 30-35 κοµµάτια)

Για τις δίπλες
    250 γρ. αλεύρι, µαλακό
    2 µεγάλα αβγά
    10 ml ούζο
    ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
    7 γρ. µπέικιν πάουντερ
    750 ml καλαµποκέλαιο

Για το γαρνίρισμα
    ½ φλ. µέλι
    1 φλ. καρύδια, χονδροσπασµένα

Εκτέλεση

Ζυµώνουµε στο µίξερ (µε τον γάντζο) όλα τα υλικά. Αφού ξεκουραστεί για 20 λεπτά η ζύµη, ανοίγουµε µε τον πλάστη λεπτά φύλλα. Κόβουµε µε µαχαίρι ή ροδέλα σε κοµµάτια τρίγωνα ή τετράγωνα (περίπου 10 εκ. η κάθε πλευρά).

Βάζουµε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και µόλις κάψει τηγανίζουµε τις δίπλες έως ότου ροδίσουν.

Με την τρυπητή κουτάλα βυθίζουµε µία µία τις δίπλες στο σιρόπι και τις αφήνουµε για 30 δευτερόλεπτα να απορροφήσουν το σιρόπι.

Τις τοποθετούµε σε πιατέλα, τις περιχύνουµε µε µέλι και τις πασπαλίζουµε µε τα καρύδια.

Για το σιρόπι (για κάθε συνταγή που περιέχει σιρόπι)

    250 ml νερό
    ½ κιλό ζάχαρη
    125 γρ. γλυκόζη
    125 γρ. µέλι
    φλούδα από ½ λεµόνι, ακέρωτο
    ½ ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε µεγάλη κατσαρόλα και σε χαµηλή φωτιά ρίχνουµε όλα τα υλικά και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθούν το µέλι, η ζάχαρη και η γλυκόζη. Βράζουµε έως ότου δηµιουργηθεί ένα λείο και γυαλιστερό σιρόπι.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου