8/12/12

Gingerbread cookies
Δαναη Σημαντηρακη8/12/12 0 σχόλια

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για τα μπισκότα
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 768 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κούπα λιωμένο μαργαρίνη ή βούτυρο  227 γραμμάρια
1 φλιτζάνι μελάσα 340 γραμμάρια
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 220 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι νερό 120 γραμμάρια
1 αυγό
1 εκχύλισμα κουταλιά του γλυκού βανίλια

Για το γλάσο
450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
90 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)
Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη μαργαρίνη, μελάσα, μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια σκάλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα μελάσα και ανακατεύομαι σε μέτρια σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή σφικτή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πατικώνουμε τη ζύμη για να εχει πάχος  3 εκ. τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου - 350 βαθμούς F. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκ πάχος. Κόψτε τη κάθε ζύμη με κουπ παπ σε σχήμα ανθρωπάκι. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε λαδόκολλα φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2 εκ.
Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.  Αφαιρέστε από το ταψί να κρυώσει σε σχάρες να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν, τα cookies μπορείτε να διακοσμήστε με γλάσο της επιλογής σας.

Για το γλάσο
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη για περίπου 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε.

http://www.sidagi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου