2/12/12

Κέικ με γεύση κάστανο
Δαναη Σημαντηρακη2/12/12 0 σχόλια

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα σιρόπι από γλυκό κάστανο
1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα
2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη κάστανο
1 κιλό κάστανα
2 βανίλιες
Μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά μέσα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για την επικάλυψη κάστανο
Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα ένα και τα σιγοβράζουμε για να τα λιώσουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γλασάρουμε το κέικ.

sidagi.gr

http://www.newsbeast.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου