28/12/13

Βασιλόπιτα Σμυρναίικη
Δαναη Σημαντηρακη28/12/13 1 σχόλια

Μια συνταγή για Βασιλόπιτα εγγυημένα από τις πετυχημένες που θα βρείτε! Από τη Σμύρνη με αγάπη!

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄    Χρόνος ψησίματος: 45-50΄


    Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
    Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα χειρός ή στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο «σφιχτή μαρέγκα» κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα την πετύχετε.
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
    Προσθέτετε στη συνέχεια τους κρόκους των αβγών και το χυμό του πορτοκαλιού. Συνεχίζετε 2-3 λεπτά ακόμα.
    Μειώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει.
    Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
    Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και κάνουμε αν θέλουμε σχεδιάκια με κανέλα.

    2 φλ. ζάχαρη
    3/4 φλ. βούτυρο φρέσκο
    1 πορτοκάλι (ξύσμα + χυμός ξεχωριστά)
    6 αβγά
    1/2 φλ. κονιάκ
    6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

http://www.lovecooking.gr/

1 σχόλιο:

  1. Καλές μας γιορτές με υγεία και χαρούμενες στιγμές!Θα την δοκιμάσω την βασιλόπιτα σου, μου έκανε κάτι το Σμυρναιίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή