28/12/13

Γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και μέλι
Δαναη Σημαντηρακη28/12/13 0 σχόλια

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

    Χαράζουμε ρομβικά τη γαλοπούλα την πάνω πλευρά.
    Τοποθετούμε τη γαλοπούλα από την ανάποδη πλευρά στον φούρνο σε ένα μικρό και βαθύ ταψί.
    Προσθέτουμε τον ζωμό και 200ml χυμό εσπεριδοειδών.
    Ψήνουμε την γαλοπούλα στο φούρνο (στον αέρα) στους 170° C για 1,5 ώρα.
    Στα 40 λεπτά γυρίζουμε τη γαλοπούλα και τοποθετούμε πάνω στις σχισμές τα γαρίφαλα
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με 50ml χυμό εσπεριδοειδών.
    Μόλις γυρίσουμε τη γαλοπούλα και τοποθετήσουμε τα γαρίφαλα αλείφουμε το μέλι πάνω στη γαλοπούλα και ψήνουμε στο φούρνο.
    Μετά από 25 λεπτά αλείφουμε και το υπόλοιπο μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
    Στο τέλος η γαλοπούλα θα έχει καραμελώσει.

Για το λάχανο

    Κόβουμε τα 2 λάχανα σε πολύ λεπτές φέτες
    Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ginger με το ελαιόλαδο 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζουμε το λάχανο μέχρι όλοι οι ζωμοί να εξατμισθούν. (Να σιροπιάσουν - περίπου 1 ώρα)

Για το σεβίρισμα

    Παίρνουμε τους ζωμούς από το ταψί στο οποίο ψήσαμε τη γαλοπούλα και τους βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 5 λέπτα.
    Δένουμε τη σάλτσα με μία κουταλιά corn flour (την οποία έχουμε διαλύσει σε 1 κουταλιά νερό).
    Σερβίρουμε σε ένα δίσκο μαζί με το λάχανο.

    1 γαλοπούλα περίπου 3 κιλά
    30 - 40 γαρίφαλα
    700ml ζωμός κότας
    250ml χυμός εσπεριδοειδών (ίσες ποσότητες, πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι)
    200γρ μέλι
    1 κουταλιά της σούπας corn flour

Για το λάχανο
    2 μικρά κόκκινα λάχανα
    50γρ ginger τριμμένο
    1lt χυμό πορτοκάλι
    100ml ελαιόλαδο

http://www.lovecooking.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου