28/12/13

Κουραμπιέδες
Παιδί και ανάπτυξη28/12/13 0 σχόλια

Υλικά
Για 20 κουραμπιέδες

    ¼ φλιτζανιού και 2 κ.γ. βούτυρο που έχει ροδίσει, σε θερμοκρασία δωματίου
    2 κ.σ. τυρί κρέμα light
    ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1 κ.σ. ασπράδια
    2 κ.γ. κονιάκ
    1 κ.σ. βανίλιας
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Μία πρέζα αλάτι
Προετοιμασία :
15-30 λεπτά

Μαγείρεμα :
15-30 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Το μυστικό για λίγες θερμίδες είναι να ροδίσεις το βούτυρο, ώστε να έχει πιο πλούσια γεύση και έτσι να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C, με την σχάρα στο μεσαίο επίπεδο.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό λαδόχαρτο ή σιλικόνη ψησίματος ματ πάνω στο ταψί.

Χρησιμοποιώντας μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη στην μεσαία ταχύτητα για περίπου δέκα λεπτά. Είναι σημαντικό να το ανακατέψουμε για δέκα ολόκληρα λεπτά! Αφού, προσθέσουμε το ασπράδι, το κονιάκ, και την βανίλια, ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μίγμα, ανακατεύοντας πάλι και για άλλα δέκα λεπτά. Εάν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδης συνεχίζουμε να ρίχνουμε και άλλο αλεύρι, μία κουτάλια της σούπας κάθε φορά, μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδης πια.

Μεταφέρουμε την ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια, ελαφρά πασπαλισμένη με αλεύρι και σχηματίζουμε ένα δίσκο με πάχος περίπου 1,5 πόντου.

Κόβουμε τους κουραμπιέδες με κόπτη μπισκότων διάστασης 3,8 πόντων και προσεκτικά μαζεύουμε τα κομμάτια που περισσεύουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε όλους τους κουραμπιέδες (μπορείτε να πλάσετε τους κουραμπιέδες χωρίς τον κόπτη, με το παραδοσιακό τρόπο, χωρίζοντας την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι μέχρι να αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα. Κόβουμε την ζύμη, λοξά, ώστε να δημιουργήσουμε κουραμπιέδες περίπου 3,5-4 πόντων. Επαναλαμβάνουμε και για την υπόλοιπη ζύμη).

Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες πάνω στο ετοιμασμένο ταψί, τοποθετώντας τους σε απόσταση 1,5 πόντων μεταξύ τους. Ψήνετε 25 με 30 λεπτά, μέχρι οι κουραμπιέδες να ροδίσουν από κάτω.

Μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη πάνω στους κουραμπιέδες.

http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2012-12/kourampiedes/fullstory.php?id=35214

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου