11/12/12

Ψωμάκια με παρμεζάνα
Δαναη Σημαντηρακη11/12/12 0 σχόλια

Υλικά
Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
3 ½ κούπες αλεύρι
120 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1/4 κούπας νερό χλιαρό
3/4 κούπας γάλα χλιαρό
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά

Για την επικάλυψη
60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις, τα 120 γραμμάρια βούτυρο, το 1 αυγό, το 1/4 κούπας νερό χλιαρό, τα 3/4 κούπας γάλα χλιαρό, την 1/4 κούπας ζάχαρη, την 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, το 1 φακελάκι ξερή μαγιά  και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε  δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία. Αν δούμε ότι κολλάει στα χέρια μας ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ που να κλείνει και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς στο φούρνο μας.

Ύστερα χωρίζουμε σε 24 κομμάτια.

Για την επικάλυψη
Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, Βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίστε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα!
Τοποθετούμε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

http://www.sidagi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου