7/12/12

Μελομακάρονα σούπερ
Δαναη Σημαντηρακη7/12/12 0 σχόλια

Υλικά

    1 1/2 κούπα(ες) λάδι
    1/2 κούπα(ες) μινερβίνη
    1 κούπα(ες) χυμός πορτοκαλιού
    3/4 κούπα(ες) κονιάκ (προαιρετικά)
    2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
    1 κ.γλ. κοφτό σόδα
    2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    1 πακέτο(α) Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
     καρύδια (προαιρετικά)
    για το σιρόπι:
    2 κούπα(ες) μέλι
    2 κούπα(ες) ζάχαρη
    2 κούπα(ες) νερό

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω πολύ καλά μέχρι να ενωθούν το λάδι, το βούτυρο, το κονιάκ αν θέλω, το ξύσμα και τη σόδα, την οποία έχω ανακατέψει με το χυμό και ρίχνω πρώτα τον αφρό που σχηματίζει και μετά τα υγρά. Στο τέλος προσθέτω και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο καθώς και το μπέικιν πάουντερ.

Η ζύμη μου είναι έτοιμη για πλάσιμο. Παίρνω στα χέρια μια μικρή ποσότητα και είτε την πλάθω σε σχήμα μελομακάρονου είτε την ανοίγω με τον πλάστη και κόβω κομμάτια με κουπ πατ. Εάν θέλω μπορώ σε αυτό το στάδιο, ανοίγοντας τη ζύμη να προσθέσω μέσα σε κάθε κομμάτι κι από ένα καρύδι. Εναλλακτικά, μπορώ να πασπαλίσω στο τέλος όλα τα μελομακάρονά μου με καρύδι.

Τοποθετώ τα μελομακάρονα με κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα ανοίξουν, σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15'-20' το πολύ, ανάλογα με το φούρνο.
για το σιρόπι:

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη για 5'. Προς το τέλος προσθέτω το μέλι κι ανακατεύω να διαλυθεί.

Με μια τρυπητή κουτάλα, βουτάω τα μελομακάρονα τα οποία έχουν κρυώσει στο καυτό σιρόπι και τα αφήνω μερικά δευτερόλεπτα να ρουφήξουν τη γλύκα. Ό,τι περισσέψει από το σιρόπι μου μπορώ όταν τελειώσω να το χύσω πάνω από τα μελομακάρονα!

Η συνταγή βημα βημα εδω http://www.pastrychef.gr/recipe_279.html

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου