6/12/12

Νηστίσιμα σκαλτσούνια από την Άνδρο
Δαναη Σημαντηρακη6/12/12 0 σχόλια

Υλικά

    για τη γέμιση:
    1 1/2 κούπα(ες) μέλι
    1 κούπα(ες) ζάχαρη
    960 γρ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
    640 γρ. τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
     κανέλα
     μοσχοκάρυδο
    
    για τη ζύμη:
    480 γρ. έτοιμο φύλλο
    για το πασπάλισμα:
     ανθόνερο
     άχνη ζάχαρη

Διαδικασία
για τη γέμιση:

Βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη μερικά λεπτά και όταν το σιρόπι μισοκρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα, την ψίχα ψωμιού, αρκετή κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένο.
για τη ζύμη:

Χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους, τους πατάτε λιγάκι να ανοίξουν σα φυλλαράκι και βάζετε επάνω στον καθένα μια κουταλιά από το μείγμα των καρυδιών. Τους διπλώνετε σα βιβλιαράκι για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και να σχηματιστούν μικρούτσικα φουσκωτά μισοφέγγαρα. Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και για να προσδώσετε την δαντελωτή υφή. Αν δεν σταθεροποιείται η ζύμη, χρησιμοποιείτε λίγο νερό στις ακρούλες.

Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε πιατέλες και τα αφήνετε να μείνουν έτσι, χωρίς να τα ψήσετε, 1 ή 2 μέρες για να ξεραθεί το φύλλο.
για το πασπάλισμα:

Τα βρέχετε με ανθότυρο και τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη.
~γιαμ γιαμ~

http://www.pastrychef.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου