3/12/12

Κεικ μηλου
Δαναη Σημαντηρακη3/12/12 2 σχόλια

 ΥΛΙΚΑ
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
180 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
175 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο, κρύο
110 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ζαχαροβανίλιας με άρωμα πορτοκάλι
2 μήλα σε κυβάκια
1 κ.γλ. κανέλα



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και την κανέλα.
Πλένουμε το πορτοκάλι, παίρνουμε το ξύσμα του και μετά το στίβουμε για να πάρουμε το χυμό του.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αβγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
Ύστερα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζαχαροβανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το γιαούρτι και εναλλάξ το βούτυρο με το αλεύρι.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και αφού προσθέσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μήλα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 45-55 λεπτά έως ότου η επιφάνειά του ροδίσει.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και αν η λάμα του είναι καθαρή όταν το βγάλουμε τότε το κέικ μας έχει ψηθεί. Βέβαια, επειδή το κέικ έχει το μήλο, θα έχει λίγη υγρασία.

http://tantekiki.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εμενα ετσι μου φανηκε και ειπα να το μοιραστω και με σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή