29/12/12

Χειμωνιάτικη σαλάτα με κους κους και κουκουνάρι
Δαναη Σημαντηρακη29/12/12 0 σχόλια

Υλικά
Για 4 άτομα

    1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
    1 φλιτζάνι κους κους
    2 φλιτζάνια νερό
    2 κ.σ. λάδι
    1 κ.σ.μέλι
    1 κ.σ. αλάτι
    1/4 κ.σ. κανέλα
    2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
    350 γρ. λάχανο
    1 φρέσκο ρόδι, κρατάμε μόνο τους σπόρους
    Τυρί φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει τα αρώματα του. Προσοχή, τα κοιτάμε συχνά για να μην καούν.

Παράλληλα μαρινάρουμε τις γλυκοπατάτες  με 1 κ.σ. λάδι,  το μέλι και την κανέλα. Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30-35' ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να ανακατέψουμε τις γλυκοπατάτες τουλάχιστον μία φορά.

Αφού καβουρδίσουμε το κουκουνάρι, το αποσύρουμε σε γυάλινο δοχείο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, 1 κ.σ. λάδι κι 1/2 κ.σ. αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το κους κους. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας και το αφήνουμε καλά σκεπασμένο για 5'.

Ενώ μαγειρεύεται το κους κους, ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, το λάχανο και 1/2 κ.σ. αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να μαγειρευτεί το λάχανο στον ατμό του για 5'. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5' ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κους κους, τις γλυκοπατάτες και το κουκουνάρι.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τους σπόρους ροδιού και την τριμμένη φέτα.

http://www.toarkoudi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου