22/12/12

Λουκουµαδάκια µε γιαούρτι
Δαναη Σημαντηρακη22/12/12 0 σχόλια

Η Ρένα της Φτελιάς μάς γλυκαίνει παραδοσιακά
Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
   
Ο πρωταγωνιστής εδώ είναι το γιαούρτι που κρύβεται, όµως, στη ζύµη. Ποιος είπε ότι η παράδοση δεν παίρνει ρίσκα;

Υλικά (για 6-8 άτοµα)
Για τους λουκουμάδες

    2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
    4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    2 αβγά
    ½ φλ. ζάχαρη
    1 φλ. γιαούρτι
    ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου
    200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη
    1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
    έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
2 κ.σ. µέλι
2-3 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση
Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη βάζουµε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουµε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το τοποθετούµε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Κατόπιν, µε µια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούµε τους λουκουµάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούµε στην πιατέλα.

Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.

http://www.tovima.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου