18/12/12

Βασιλόπιτα με γεύση λεμόνι
Δαναη Σημαντηρακη18/12/12 0 σχόλια

Υλικά

Για 6-8 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα) κρόκοι - ασπράδια
230 γραμμάρια γάλα
1 βανίλια σκόνη
1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα μέχρι να πήξη και γίνει σαν κρέμα, κατόπιν χτυπάμε και το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα,το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπεικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφού έχει αφρατέψει και έχει ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αμέσως μετά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή εναλλακτικά περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας μαύρης ή ακόμα καλύτερα λευκής και γράφουμε το έτος.

http://www.sidagi.gr/section/xristougenniatika-piata/content/basilopita-me-geusi-lemoni

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου