28/12/13

Χριστουγεννιάτικα μάφινς
Δαναη Σημαντηρακη28/12/13 1 σχόλια

Πρωινά και Χριστουγεννιάτικα αυτά τα μάφινς του Δεκεμβρίου βγαίνουν από το φούρνο μυρωδάτα κι αχνιστά για να μας φτιάξουν τη μέρα!

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
    Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε στο μεταξύ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το 1/4 φλ. γάλα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού ή του μανταρινιού μέχρι να συμπληρώσουμε τα 2/3 του φλιτζανιού. Συμπληρώνουμε το λιωμένο βούτυρο και αβγά και χτυπάμε καλά.
    Ρίχνουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ μέσα στο βαθύ μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα ξηρά υλικά που αφήσαμε στην άκρη.
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
    Ρίχνουμε τα κράνμπερις ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
    Γεμίζουμε 12 φορμάκια για μάφινς.
    Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μάφινς.
    Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να να χρυσίσουν στην επιφάνειά τους.

    1 και 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    1/3 φλ. ζάχαρη
    1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
    Χυμός από 1-2 μανταρίνια ή 1 πορτοκάλι
    1/4 φλ. γάλα
    1/4 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
    1 μεγάλο αβγό
    1/2 φλ.-2/3 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις (καταστήματα βιολογικών προϊόντων) ή σταφίδες

Για το πασπάλισμα:

    2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    1/2 κ.γ. κανέλα

http://www.lovecooking.gr/

1 σχόλιο: