14/12/12

Τρουφάκια
Δαναη Σημαντηρακη14/12/12 0 σχόλια

Προετοιμασία :
1.5-2 ώρες

Μαγείρεμα :
0-15 λεπτά

Υλικά
Για 60 τρουφάκια
    453 γρ. γλυκόπικρα τσίπς σοκολάτας
    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    3 κ.σ. καφέ
    1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Μπορείτε να αφήσετε τα γλυκά στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες, αλλά αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Χύνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέσα σε μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Την αφήνουμε απλά να πάρει μία βράση.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα να καθίσει για 20-30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι, περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος πάνω από τα τσιπς σοκολάτας.

Ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου η σοκολάτα να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τον καφέ και την βανίλια.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί, περίπου για 2 ώρες.
Βάζουμε τη σκόνη κακάο σε ένα μικρό μπολ.

Πλάθουμε τη σοκολάτα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάμε στο κακάο και φροντίζουμε να καλυφθούν πλήρως με αυτό.

Καλοφάγωτα!

http://www.toarkoudi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου