13/12/12

Τρουφάκια σοκολάτας
Δαναη Σημαντηρακη13/12/12 0 σχόλια

Δεν θέλουν ιδιαίτερη τέχνη, αλλά σίγουρα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και γευστικό αποτέλεσμα. Τρουφάκια σοκολάτας για όλους και για όλες τις ώρες. Με τον καφέ ή μετά το γεύμα.

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
- 2 σοκολάτες υγείας
- 1 κιλό καρύδι χονδροκομμένο
- ½ κιλό ζάχαρη άχνη
- 5 κομμάτια φρουί γλασέ νεράντζι
- λίγη βανίλια άρωμα
- ½ κιλό ανθόνερο
- 400 γραμ τρούφα υγείας
- 6 φρυγανιές φούρνου μεγάλες τριμμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Λιώνετε τη σοκολάτα υγείας ,αφού πρώτα την έχετε κόψει σε κομματάκια.
    Προσθέτετε το καρύδι, τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, τις βανίλιες και τα φρουί γλασέ.
    Σιγά-σιγά ρίχνετε το ανθόνερο στο μίγμα, ανακατεύοντας το μέχρι να γίνει κατάλληλο για πλάσιμο.
    Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά.
    Βρέχετε με το ανθόνερο τα χέρια σας και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες.
    Στη συνέχεια καλύπτετε όλη την επιφάνεια τους με την τρούφα.
    Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε μία πιατέλα, σκεπασμένα με μία πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Ένα γλύκισμα για μυημένους στη γεύση!

http://www.flowmagazine.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου