28/12/13

Σοκολατόδεντρα
Δαναη Σημαντηρακη28/12/13 0 σχόλια

Υλικά
50 γρ. βουτυρο
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. μούσλι με φρούτα
400 γρ. κουβερτούρα
λαδόχαρτο

Προετοιμασία
    Κόβουμε τετράγωνα χαρτάκια από λαδόκολλα ( 19Χ19) και φτιάχνουμε τα χωνάκια.
    Στερεώνουμε με σελοτέιπ.
    Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη μπόλικη και εδώ θα στηρίζουμε τα χωνάκια μας για να μην μας πέσουν.
    Ζυγίζουμε όλα τα υλικά για την συνταγή.

Εκτέλεση
    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει καλά.
    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
    Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και τα μούσλι.
    Ανακατεύουμε διαρκώς χρησιμοποιώντας και 2η κουτάλα και έτσι ψήνουμε την γέμιση για περίπου 3-4 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση και εμείς  λιώνουμε  την κουβερτούρα σε μπεν μαρί η σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
    Μόλις  λιώσει περιχύνουμε την γέμιση.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τα χωνάκια μας.
    Μόλις τα γεμίσουμε τα χτυπάμε απαλά με το κουτάλι για να στρώσει η γέμιση στα χωνάκια και να είναι ίσια η βάση.
    Τα τοποθετούμε ανάποδα, με την γέμιση να φαίνεται, μέσα στο μπολ με την ζάχαρη
    Αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
    Βγάζουμε προσεκτικά το λαδόχαρτο από τα δεντράκια μας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ως βοηθό!



http://www.lovecooking.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου