26/12/13

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με τυρί κρέμα και φουντούκια
Δαναη Σημαντηρακη26/12/13 0 σχόλια

Προετοιμασία :
15-30 λεπτά

Μαγείρεμα :
30-45 λεπτά

Υλικά
Για 30 κομμάτια

    400 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
    200 γρ. κρέμα τυρί.
    30 -35 φουντούκια.
    400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.
    Τρούφα σοκολάτας
    Τρίμμα καρύδας.
    30 ξυλάκια.
Εκτέλεση Συνταγής

Όταν λιώσουμε την σοκολάτα την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξουμε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.

Χτυπάμε σε ένα μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι  την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθουμε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι. Τα απλώνουμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.

Ετοιμάζουμε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνουμε από ένα ξυλάκι στο καθένα. Βουτάμε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάμε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας , μπορούμε να αφήσουμε μερικά μόνο με την σοκολάτα .

http://www.toarkoudi.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου